Q&A

Staat jouw vraag niet in de Q&A? stuur gerust een mail naar info@lekkerannders.be

Duurzame verpakking

Hoe dragen we bij aan een leefbare wereld?

Lekker Ann'ders trekt ook de kaart van duurzaamheid door de gerechten te verpakken in een innovatieve duurzame verpakking (vormkarton voor 95% biologisch afbreekbaar). Om voedselverspilling tegen te gaan werken we bij stockoverschot samen met Too Good to Go en de lokale voedselbank.

Hoe kan je de verpakking sorteren ?

De bovenste folie mag bij de P+MDzak De zwarte folie kan je lostrekken en sorteren bij het restafval. De vormkarton mag bij het papier en karton gesorteerd worden of in kleine stukjes gecomposteerd worden.

Dagvers aanbod

Waar kan je het dagverse aanbod ophalen?

Je kan genieten van ons gevarieerd en gezond aanbod door het afhalen bij één van onze vele verkooppunten. Op de kaart kan u zoeken naar een winkel in jouw buurt.

Hoe dient het gerecht te worden bewaard?

De houdbaarheid van onze vacuüm verpakte gerechten kan gegarandeerd worden als het product op 4°c bewaard wordt. Een vers product dat warm bewaard wordt, kan tot bolvorming van de verpakking leiden. De uiterste verbruiksdatum die is aangeduid op de verpakking moet worden gerespecteerd. Als de koude keten van een gerecht onderbroken wordt, kan dit condens veroorzaken aan de binnenkant van de verpakking

Hoe kan je het gerecht opwarmen?

Het gerecht wordt door ons met de grootste zorg bereid. Na bereiding wordt het afgekoeld met een snelkoeler. Nadien wordt het vacuüm verpakt met een professioneel apparaat waardoor de houdbaarheid aanzienlijk wordt verlengd. Het gerecht kan worden opgewarmd in de oven op max. 180°c (folie verwijderen), ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven. Of in de magnetron , 3 à 4 minuten op 750 Watt. De folie niet verwijderen, enkel een paar gaatjes prikken. Sommige gerechten bevatten een dressing die koud geconsumeerd moet worden. Dit staat zo vermeld op ons etiket.

Hoe stellen we onze gerechten samen?

We gebruiken uitsluitend biologische en kwalitatieve producten waarbij we heel veel belang hechten aan het gebruik van seizoensgebonden groenten. We kiezen voor een evenwichtige gezonde samenstelling van onze gerechten.

Wat is het gewicht van een éénpersoonsgerecht?

We voorzien royale porties van minstens 500 gr per persoon en laten ons graag inspireren door het seizoen met een knipoog naar de wereldkeuken.

Hoe dragen we bij aan een leefbare wereld?

Lekker Ann'ders trekt ook de kaart van duurzaamheid door de gerechten te verpakken in een innovatieve duurzame verpakking (vormkarton voor 95% biologisch afbreekbaar). Om voedselverspilling tegen te gaan werken we bij stockoverschot samen met Too Good to Go en de lokale voedselbank.

Waar halen we onze producten vandaan?

We gebruiken uitsluitend biologische groenten en zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten.

Samenwerkende partner

Hoe word je verkooppunt van Lekker Ann'ders?

Heeft u interesse om onze biologische gerechten te verkopen in uw winkel? Stuur gerust een mailtje naar info@lekkerannders.be. We nemen zo vlug mogelijk contact met u op en bezorgen u alle praktische info.
Intro-beeld

Gezond, gevarieerd en (h)eerlijk

We kiezen voor een gevarieerd en gezond aanbod. Voor de samenstelling baseren we ons op de voedingsdriehoek en laten ons ook graag inspireren door de wereldkeuken.

Aanbod van de week
Buffet-portebellos

Op het ritme van het seizoen

De winter, lente, zomer en herfst dienen als leidraad om te experimenteren met kruiden, groenten en noten.

Aanbod van de week
Verpakkingecologisch

Ecologisch, duurzaam en lokaal

Onze gerechten worden verpakt in een innovatieve duurzame verpakking en werken bij voorkeur met biologische groenten en lokale producten

Het sorteren van de verpakking